Alarmsysteem

Alarmsysteem in huis

Met een alarmsysteem schrikt u inbrekers af en voorkomt u een inbraak

In Nederland wordt gemiddeld meer dan 100 keer per dag ingebroken (Independer, 2019). Een alarmsysteem is daarom geen overbodige luxe. Een alarmsysteem heeft namelijk niet alleen tijdens een inbraak effect, maar werkt ook preventief. Wanneer een inbreker ziet dat er een alarmsysteem is geïnstalleerd, zal hij sneller afhaken. Mocht hij toch naar binnen gaan, wordt hij overspoeld door visuele en akoestische alarmen, welke de ergste vijand van hem zijn.

Alarmsystemen worden steeds toegankelijker en intuïtiever. Zo kunt u onze alarmsystemen eenvoudig met een app op de mobiel bedienen. Met deze app kunt u het alarm in- en uitschakelen en kunt u notificaties ontvangen, bijvoorbeeld als een alarm afgaat of wanneer u vergeten bent het alarm in te schakelen. 

Door deze groeiende toegankelijkheid groeit ook het aantal aanbieders van alarmsystemen. Zij gebruiken dit dikwijls als een melkkoe en komen vaak met creatieve abonnementsvormen. Bij zulke abonnementsvorm betaalt u een heel laag tarief voor de installatie maar daarna een hoog maandelijks bedrag voor het gebruik. Hierbij wordt u geen eigenaar van het systeem en kunt u niets meer met het systeem wanneer u uw abonnement stopt.

Bij een alarmsysteem geïnstalleerd door Safe Community bent en blijft u altijd zelf de eigenaar van uw systeem en zit u niet vast aan hoge maandelijkse kosten.

Bekijk hieronder de alarmsystemen en werkwijze van Safe Community.

Een compleet systeem voor een goede inbraakbeveiliging

Safe Community heeft een breed scala aan alarmsystemen. Zo hebben wij alarmsystemen voor woonhuizen, kantoren, loodsen, stallen, winkels, en waardevolle objecten die buiten staan. Ook voor hulpbehoevende personen hebben wij alarmeringssystemen. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden. 

Onze alarmsystemen zijn geselecteerd op kwaliteit en ondersteuning, daar wij het belangrijk vinden dat de gebruiker zo min mogelijk problemen mag ervaren in het gebruik ervan. Bij Safe Community bent u dus verzekerd van een gebruiksvriendelijk systeem waarmee u met een gerust hart de deur achter u kunt sluiten.

Alarmsysteem centrale

Centrale

De centrale is het hart van het alarmsysteem. Alle sensoren en bedienpanelen komen hier bij elkaar (bedraad of draadloos).

Onze centrales zijn standaard uitgerust met een internetaansluiting en optioneel met een 4G verbinding. Hierdoor ontvangt u gegarandeerd de alarmmeldingen en kunt u het systeem op afstand bedienen en monitoren.

Tevens is de centrale uitgerust met een noodbatterij. Hierdoor blijft het systeem gewoon draaien in geval van stroomuitval.

De centrale kan ook uitgebreid worden met een smart hub. Deze hub maakt het mogelijk om alle Home Automation zoals Philips Hue, Sonos, Google Nest, Honeywell, Samsung, Siemens en vele andere merken te koppelen aan uw alarmsysteem. Hierdoor maakt u het bedienen van bijvoorbeeld uw domotica of irrigatie nog makkelijker!

Alarmsysteem sensoren

Sensoren

De sensoren zijn de ogen, oren en mond van het systeem en zijn in allerlei soorten te krijgen.

Zo zijn er de standaard bewegingssensoren (optioneel met een huisdierfilter) en magneetcontacten (voor deuren en ramen). Maar ook voor glasbreuk- en schoksensoren kunt u bij ons terecht. 

Wanneer deze sensoren worden getriggerd, gaat er direct een alarm af. Op locatie gaan er zowel binnen als buiten een sirene met flitser af, zodat de inbreker vrijwel direct zijn actie moet afbreken. Zelf krijgt u een melding op de telefoon. Optioneel wordt het alarm automatisch doorgestuurd naar een meldkamer.

Het alarmsysteem kan uitgebreid worden met rook-, vocht- of CO-detectoren, waardoor u niet alleen tegen inbraak beveiligd bent, maar ook tegen brand, lekkages en koolstofmonoxide-vergiftiging.

Bedraad en/of draadloos

Onze alarmsystemen kunnen zowel draadloos, bedraad als hybride worden opgeleverd.

De draadloze sensoren werken op de nieuwste frequentie, die veel minder gevoelig is voor verstoringen. Daarom is het bij de alarmsystemen – in tegenstelling tot camerabeveiliging – minder erg om draadloos te werken. 

Toch raden wij aan om zoveel mogelijk bedraad te werken. Hierdoor is de stabiliteit gegarandeerd en hoef je niet om de zoveel tijd batterijen van sensoren, bedienpanelen en sirenes te vervangen. De centrale kan dan namelijk stroom geven aan alle sensoren.

Als het toch erg moeilijk blijkt om op bepaalde plekken alarmkabels aan te leggen, kan er gekozen worden voor een hybride systeem. Hierbij bestaat het systeem uit zowel draadloze als bedrade detectoren.

Bediening

De alarmsystemen van Safe Community zijn erg intuïtief. Zo zijn er meerdere gebruiksvriendelijke manieren om het systeem te bedienen.

Dit kan bijvoorbeeld middels een bedienpaneel. Deze geeft met de kleuren rood, groen en oranje de status van uw alarm weer. U kunt met behulp van een code, tag of afstandsbediening uw alarm in- of uitschakelen.

Daarnaast kan het systeem bediend worden met een app op uw mobiele telefoon, tablet, of computer.

Het alarmsysteem kunt u aan of uitzetten met een code, chip, afstandsbediening, mobiele telefoon of computer. Zo heeft u overal ter wereld uw beveiliging binnen handbereik!

Onze werkwijze

Ook de installatie van een alarmsysteem is maatwerk. Iedere situatie is uniek, dus er moet altijd goed gekeken worden welke oplossingen daar het beste bij passen. Daarom komen we graag een kijkje nemen op uw locatie om uw situatie te bekijken.

Advies op maat

Wij komen graag vrijblijvend op uw locatie langs om uw situatie te beoordelen. Tijdens dit bezoek bespreken wij uw wensen en krijgt u al direct advies. 

Toch gaan wij na zo’n locatiebezoek nog even terug naar de tekentafel. Zo kunnen wij alle mogelijkheden duidelijk op een rij zetten en intekenen op uw locatie. Hierbij combineren wij onze ervaring met creativiteit en up-to-date kennis.

Hieruit rolt een vrijblijvende offerte. Deze sturen wij samen met de situatieschets naar u op. U kunt deze dan nog even rustig bekijken en eventueel feedback geven, zodat we het systeem helemaal naar uw wens kunnen inrichten.

Professionele installatie

De installatie wordt vakkundig uitgevoerd door ervaren installateurs. Zij volgen regelmatig trainingen zodat hun kennis en vaardigheden altijd up-to-date zijn. Bij aanvang van de installatie nemen zij nog even kort met u door wat ze op die dag gaan doen. Ze zullen daarnaast actief met u meedenken over hoe ze u of uw personeel het minst in de weg kunnen lopen.

Hierna beginnen ze aan de installatie van het systeem. De aanleg van de bekabeling kan door ons uitgevoerd worden maar mag ook al voor installatie door u zelf gelegd worden.

Wanneer alles succesvol is geïnstalleerd zal de installateur samen met u de apps op één of meerdere telefoons, tablets of computers installeren. Hierbij geeft hij ook een korte uitleg over de werking ervan.

Service en onderhoud

Na installatie komt misschien wel het belangrijkste deel: de nazorg. Hiervoor hebben wij met veel aandacht een toekomstgericht service- en onderhoudsplan ingericht.

Zo helpt onze helpdesk u graag bij storingen of overige problemen. Dit kan vaak zelfs op afstand.

Tijdens het jaarlijkse preventieve onderhoud inspecteren wij uw systeem van top tot teen en voeren waar nodig aanpassingen door (in overleg). Ook installeren wij dan de nieuwste software- en beveiligingsupdates voor uw centrale en sensoren. Zo blijft uw systeem veilig en stabiel en is een langdurige werking gegarandeerd.

Heeft u al een alarmsysteem laten installeren? Ook daar kunnen wij vaak service en onderhoud voor leveren. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Bent u op zoek naar een hoogwaardig alarmsysteem zonder maandelijkse kosten?